Dansgardes

Onze dansmariekes zijn al jarenlang de parels aan de steek van de prins en Jeugdprins(es). Ieder jaar hebben we wel wat plaats voor nieuw danstalent en vinden er in april audities plaats. Na de audities wordt het nieuwe trainingsseizoen weer opgestart. Van april tot aan de carnaval wordt er wekelijks op de dinsdagavond door alle groepen hard getraind en worden meerdere dansen ingestudeerd, zoals een gardedans, een gezamenlijke gardedans van Mini- en Grote Garde en een showdans. Het eerste optreden van het nieuwe seizoen zal dan ook tijdens het 11-11 bal in november zijn. Zandhazendurp heeft drie dansgroepen die onder leiding staan van een ervaren trainster en volwassen begeleiding.

Wilt u meer weten? Stuur dan een mailtje naar dansgarde@zandhazendurp.nl

Kweekvijver

De Kweekvijver is een opleidingsgroepje voor meisjes die nog te jong zijn of waarvan op de audities blijkt dat het te vroeg is, om in te stappen in de Mini Garde. Ze mogen een aantal keer per jaar al optreden met een eigen dansje.

Mini Garde

De Mini Garde maakt deel uit van het jeugdblok en gaat met carnaval vier dagen met de Jeugdprins(es) en de Jeugdraad van XI op pad. De leeftijd van deze meisjes varieert tussen de 6 en 11 jaar.

Grote Garde

De Grote Garde hoort bij de prins en de adjudant en hun gevolg. Ze hebben een drukker programma en zijn wat vaker en langer onderweg tussen 11-11 en carnaval. De leeftijd van deze meisjes varieert van 11 tot 14 jaar.