Clubkes

Bende Gek

Graag stellen wij ons aan u voor: wij zijn Bende Gek!

Wij zijn een groep enthousiaste muzikanten, die zich zowel muzikaal als vriendschappelijk sterk met elkaar verbonden voelt. Bende Gek heeft een rijke historie en is in 2007 voortgekomen uit Hofkapel de Zandhazen. De Hofkapel werd in 1965 opgericht door een groep harmonieleden en begeleidde vele jaren de Prins en zijn gevolg tijdens carnaval in Zandhazendurp. De meeste leden van Bende Gek draaien dus al tientallen jaren mee waardoor we goed op elkaar zijn ingespeeld.

Wij vinden het leuk om ons publiek te verrassen met nieuwe muziek en bijzondere arrangementen. Dankzij een aantal arrangeurs binnen de club lukt het ons om elk seizoen het repertoire te vernieuwen en elkaar muzikaal te blijven uitdagen. Voorafgaand aan carnaval bezoeken we altijd verschillende dweildagen en feestavonden. En tijdens carnaval verzorgen we met veel toewijding de muzikale omlijsting van de carnavalsmis.

Wij treffen u graag een keer bij een van onze optredens waar wij u strak in ons ruitjespak zullen vermaken met onze afwisselende muziek. Graag tot ziens!

Instagram: @bende_gek_rosmalen Facebook: @BendeGek

HannusClub

De Hannusclub vindt zijn oorsprong bij Soos Satisfaction die tot in de jaren 80 in de Schoolstraat gevestigd was. Daar werd de mascotte Hannus d’n Heiboer geïntroduceerd. Hannus, later vergezeld door Hanneke, staat nu jaarlijks met Carnaval op de Driesprong.

De Hannusclub organiseert op Carnavalszaterdag met enorm veel enthousiasme de Intocht Plus waar de jeugdoptocht een belangrijk onderdeel van is. De scholenoptocht die de Hannusclub op vrijdag voorafgaand organiseert is een relatief jong evenement waarbij meer dan duizend basisschoolleerlingen gezamenlijk hun carnavalsoptocht door het dorp laten trekken en daarna samen een groot feest bouwen.

Drager Elfde Jèske -> Tijdens het carnavalsseizoen 2003/2004 bestond de Hannusclub 11 jaar. De toen uit tien vaste leden bestaande club is met het idee gekomen om ieder jaar een “Elfde Lid” aan te zoeken. zeventien coryfeeën hebben het inmiddels fel begeerde Jèske al aangetrokken. In chronologische volgorde: Rien van Grunsven, Marc Lammers, Henk Savelkouls, Hans Eijkemans, Bert ter Mors, Albert West, Jo Piels, Cor Swanenberg, Jac Bergmans, Frank van Beers, pastor Jan Renders, Hennie Korsten, Jan Timmers, Yvonne Cox , John Sars, René van Gerven en Ben van Schijndel. De 18e Drager van ’t Elfde Jèske is Michiel Houdijk.

Al vele jaren krijgt de Hannusclub ondersteuning van de diverse carnavalsclubkes (met name De Likkebaerden), de horeca, de Club van 111, de SJV, de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval en niet te vergeten een aantal trouwe sponsors. Alleen met hen kan de Hannusclub deze activiteiten organiseren.

info@hannusclub.nl www.hannusclub.nl

Hedde FF

Wij zijn Hedde FF, een gezellige groep jonge muzikanten en groot feestvierders. Op dit moment tellen wij 24 leden. Ons jongste lid is 17 jaar oud en ons oudste lid is bijna vader…, een echte bende van ellende dus. Hedde FF probeert op te vallen door hun kleurrijke uitstraling en hun vele evenementen. Iedereen is in het bezit van felroze en zwarte kleding. Hedde FF maakt een leuk en verfrissend stukje muziek. We hebben voornamelijk top 40 nummers in een carnavalesk jasje gestoken waardoor we altijd de hele zaal op zijn kop krijgen. Daarnaast dus die evenementen; bekend van de Hedde FF tetteravond, de Hedde FF pre party carnaval, De (nieuwe) Hedde FF biercantus en niet te vergeten: Het Hedde FF pleinfeest.

Hedde FF is een Rosmalens clubje en daar zijn wij trots op. Opgericht in Rosmalen op 11-11-2013. Inmiddels 3x de clubkesprijs in Zandhazendurp gewonnen. Naast muziek maken doen wij ook mee aan de grote optocht. In 2016, 2017, 2018 en 2019 hebben wij hier met onze praalwagen de derde prijs behaald! In seizoen 2020 gaan wij dus wederom voor een podiumplaats. Onze Residentie is De Kentering. www.facebook.com/Hedde-FF Bereikbaar via Heddeff@gmail.com

http://www.facebook.com/Hedde-ff

CC De Kepkes

Sinds 1993 is C.C. de Kèpkes een begrip in Zandhazendurp, een grote club met zowel oudere als jongere leden. Ze bouwen ieder jaar een carnavalswagen voor de grote optocht in Zandhazendurp waarmee ze al diverse malen de eerste prijs hebben mogen behalen. Met zo’n 22 muzikanten maken ze ook een lekkere mop muziek en brengen regelmatig een bezoek aan buitendorpse evenementen en natuurlijk zijn zij ook in hun eigen Zandhazendurp vaak te bewonderen. Hun eigen evenement is op de zaterdag tijdens carnaval, dan organiseren zij het “Veurprüven met C.C. de Kèpkes”. Een druk bezocht evenement waar gezelligheid centraal staat, ”het Ouwerwets Carnavallen” zoals zij het noemen. C.C. de Kèpkes blijven volgen? Bezoek dan eens www.kepkes.com of like hun Facebook pagina. Er is altijd iets te beleven met de Kèpkes!!!

CV De Likkebaerden

http://www.likkebaerden.nl/

Wij zijn CV De Likkebaerden, opgericht op 26 april 1993 in Eetcafé De Likkepot. Wij zijn een veelzijdige vereniging. Zo hebben we een leuke muziekgroep, bouwen we elk jaar een wagen en maken we vooral heel veel plezier. Dat is dan ook waar het om draait wanneer we ergens een evenement bezoeken. Onze club bestaat uit leden van jong tot oud; de kinderschare is onze toekomst! Buiten dat we graag bij andere clubs op bezoek gaan organiseren we ook al sinds 2006 ons eigen evenement. We begonnen met een ware valsblaasavond, het Notenkraken. Sinds 2018 is dit concept aangepast en organiseren we Lallen en Brallen. Behalve via onze website houden we je ook graag via Facebook op de hoogte van al onze belevenissen!

De Mafklappers

Het nieuwste en tevens ook jongste clubke van Zandhazendurp.
Bestaande uit verschillende ‘mafklappers’ die elkaar hebben ontmoet bij de Jeugdraad en sindsdien tijdens carnavalsactiviteiten onafscheidelijk zijn.
Ons doel is om de jeugd te laten zien hoe leuk Zandhazendurp is en dat je niet perse naar de buren hoeft om een spetterend carnaval te beleven. We steken graag de handen uit de mouwen voor de jeugd van Zandhazendurp en willen in 2023 graag een knallend carnavalsfeest organiseren voor de jeugd vanaf 12 jaar.

De Mallehaozen

De Mallehoazen is een club die al een aantal jaren meedoet met de optocht. Soms met een grote groep, soms een kleine groep, maar altijd een mix van jong en oud. Carnaval vieren in Zandhazendurp wordt dan ook met de paplepel in gegoten. Samen bouwen en plezier hebben in de maanden vooraf is minstens zo belangrijk als de optocht zelf. En we leren nog ieder jaar bij. De Mallehaozen hebben hun roots in de wijk Maliskamp, maar andere Zandhazen zijn altijd welkom om mee te bouwen.

Nog Eentje Dan

"Nog Eentje Dan"! 

Een kreet die je vaak hoort in de kroegen en een kreet die wij zelf ook roepen als we met elkaar op pad zijn. Gezelligheid staat namelijk bij ons hoog in het vaandel en naar huis gaan, weer weg uit de gezelligheid, stellen we dan ook het liefst zo lang mogelijk uit.

Vele jaren hebben we met plezier muziek gemaakt met elkaar, maar helaas hebben we in 2022 moeten besluiten om hiermee te stoppen. Een krimp in de bezetting en geen aanloop van nieuwe muzikanten zijn hiervan de reden. Ons laatste optreden tijdens Carnaval 2023 zullen wij dan ook niet snel vergeten, ondanks het verdriet was vooral een trots gevoel wat overheerste.

"C.v. Nog Eentje Dan" is opgericht in 2002 en in 2024 bestaan we 22 jaar! Dat gaan we nog vieren in de lente van 2024 en daarna stoppen we ermee. Helaas dus geen muziek meer maken voor ons, maar als vereniging blijven we nog wel even bij elkaar. We vertoeven graag in ons mooie "Zandhazendurp", maar zijn er zeker niet vies van om ons gezicht elders te laten zien. Neem ook eens een kijkje op onze Facebook pagina 'www.facebook.com/cvnogeentjedan'. Wie weet komen we elkaar binnenkort nog een keertje tegen tijdens een van de evenementen in Zandhazendurp.

Opaz van Zandhazendurp

Oud-Prinsen en -Adjudanten van Zandhazendurp (OPAZ)

De oud-Prinsen en -Adjudanten van Zandhazendurp worden jaarlijks uitgenodigd voor een convent, dat wordt gehouden op de laatste zaterdag van de maand oktober.

 Dan wordt er terug geblikt op de rijke carnavalshistorie en vooruit gekeken naar het nieuwe carnavalsseizoen dat vanaf 11-11 weer losbarst. Het eerste convent werd georganiseerd in 2019. Toen is besloten op 2 februari 2020 gezamenlijk naar de receptie van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval te gaan, om het 55 jarig jubileum van Zandhazendurp mee te vieren. Ook schoof de groep aan bij het Prinsendiner in 2020. Na het coronajaar 2021 kon de draad weer worden opgepakt tijdens het convent van 29 oktober 2022. Tijdens het convent beslissen de oud-Prinsen en -Adjudanten bij welk(e) evenement(en) in het mooie Zandhazendurp zij het komend seizoen aanwezig zullen zijn.

Contactpersoon OPAZ: Tony van der Geld Oud-Prins Antonius d’n Tweede Mail : opa@zandhazendurp.nl Mobiel : 06 26 90 08 82

De Streekhaozen

CV (Carnaval Vierende) de Streekhoazen is geen vereniging of clubje. We bestaan uitsluitend uit familieleden met aanhang die het Rosmalens carnaval een warm hart toedragen. We hebben een paar keer meegedaan met RKKSV, de voetbalvereniging op de Kruisstraat. Het animo van RKKSV om mee te doen aan de optocht nam af, de laatste keer waren we genoodzaakt om extra familie op te trommelen om bij te springen. Het meedoen smaakte naar meer. Al snel kwam de hele familie bij elkaar en besloot het jaar daarna (2008) om mee te doen met de zondagoptocht. We hebben voor ‘De Streekhaozen’ gekozen, omdat we allemaal uit een andere ‘streek’ kwamen. Ieder familielid draagt zijn steentje bij aan een leuke act voor de optocht. De ene rijd het land door op zoek naar kleding, een bouwteam brengt avonden en weekenden door in een koude veldschuur terwijl binnen de muziek en dans wordt bedacht of de aangeschafte kleding passend word gemaakt. Ook de allerkleinste zijn met de carnavalskoorts besmet en lopen sinds 2014 mee in de kinderoptocht als de Streekhoazen kids. Tijdens carnaval kom je dus altijd wel een Streekhoas(je) tegen.

Ut Neij Clubke

Wij noemen ons “Ut Neij Clubke”en we zijn allemaal oudgedienden van de Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval. Ooit waren we Prins, Adjudant of Raad van XI lid in Zandhazendurp en nu vormen we een gezellig clubke wat af en toe wat organiseert , een helpende hand biedt in Zandhazendurp en graag op z’n tijd een pilsje drinkt. Jaarlijks organiseren we op De Annenborch voor de bewoners van De Hoef een carnavalsmiddag in het restaurant. Dit festijn vind ieder jaar twee weken voor carnaval plaats. Daarnaast bakken we de eieren op het Zandhazendurps ontbijt wat op de carnavalsmaandag gehouden wordt ergens in Zandhazendurp. Wilt u ons volgen ? Like dan onze facebookpagina

11 jaar lang bestond de start van het carnaval in Zandhazendurp voor Ut Neije Clubke uit het genieten van een Zandhazendurps diner in besloten kring. Na 11 jaar willen wij samen met Zijne Doorluchttige Hoogheid en zijn onvolprezen Adjudant, de Raad van Elf, de Zandhazendurpse clubkes en natuurlijk alle andere Zandhazen die het carnaval een blauw-wit hart toedragen een officieuze start van de carnavalsweek vieren. Om ook andere horeca gelegenheden bij het carnaval in Zandhazendurp te betrekken hebben wij de uitbater van het etablissement feestcafè T Verguld Hertje zo gek kunnen krijgen dit nieuwe evenement met ons te organiseren. De naam van ons nieuwe evenement is:
Du’n ûrste aovnd bij Ut Neije Clubke
Houd woensdag 15 februari vrij in jullie agenda!! Iedereen begrijpt dat het organiseren van een dergelijke evenement een gedegen voorbereiding vergt, nadere info volgt zo snel mogelijk. Nogmaals houd woensdag 15 februari vrij!!!

www.facebook.com/ut-neij-clubke